meer informatie

Naam
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon
Email
Vragen of opmerkingen

Een lezer schreef:

"Het ziet er mooi uit en vrolijk van kleur. Eerst heb ik er wat in gebladerd en kon me er niet toe zetten het te lezen.
Mijn politieke  aandacht richt zich voornamelijk op Nederland, Europa en de wereld problematiek. Dus me te verdiepen in jouw wereld, de Antillen, was een hele stap.
Maar ik ben blij dat ik me er toe heb gezet. Je stijl van schrijven, je humor, maakte dat ik er plezier aan ging beleven en nieuwsgierig werd naar wat er komen ging.
Uiteraard vond ik het ook moeilijk om te lezen bij tijd en wijle, want ik heb geen politieke wetenschappen gestudeerd en ben wat dat betreft huis tuin en keuken mens.
Ik moet zeggen dat je werk mij boeiend en ongelofelijk veelzijdig lijkt en je hebt heel veel beleefd in die jaren, wat waarschijnlijk tevens tropen jaren waren!
Kortom door jouw boek heb ik meer kennis gekregen van wat er zich allemaal afspeelde achter de schermen op de Antillen.
Dank daar voor."


Reactie Roger van Boxtel op Twitter

Roger van Boxtel (D66) over 'Het einde van de Antillen' van @fvbeetz: "een prachtig tijdsdocument!" - http://www.eburon.nl/het_einde_van_de_antillen


R.C.

R schreef: "Goed boek Frederik P. van Beetz. Ik was gedurende 2000-2010 niet op Curacao en via uw verslag in dit boek ben ik helemaal op de hoogte. Moet alleen nog laatste hoofdstuk lezen."


B.H.

Kort gezegd: het deel over de staatkundige afwikkeling was boeiend en informatief, maar het deel over die IMF periode greep me behoorlijk aan. Heel zakelijk en netjes gebracht, maar de spanning zat er dik onder. Knap. (B.H.)


RvdV

"Met veel genoegen dan toch eindelijk jouw boek over ons fascinerende Koninkrijk gelezen. Heel veel herkenning en aanhoudende ergernis over het beleid van Nederland in de richting van Willemstad...
Helaas heb ik niet het idee dat 'Den Haag' veel heeft willen leren, integendeel.
Door het opkomende populisme van lieden als Bosman, Van Raak, Rutte en Plasterk wordt het alleen nog maar lastiger te werken aan nuance en lange termijn.
Afijn, een boek als het jouwe is daarbij in elk geval een gewaardeerde steun in de rug." (RvdV)


Mark Brouwer schreef op Twitter:

"...bijna in 1 adem uitgelezen! Was verjaardagscadeautje."


Een Haagse topambtenaar schreef:

"Ik heb er het weekeinde van genoten. En bovendien veel van opgestoken, namelijk het Antilliaanse perspectief inderdaad."


André H.:

Knap geschreven. Een goede impressie van het staatkundig proces vanuit het Antilliaanse perspectief.


Een oud rechter op Curaçao:

"Het van A tot Z lezen van een boek is mij de laatste jaren niet vaak gegeven geweest, maar jouw boek, meegenomen naar ons vakantie-adres in de bergen, heb ik in vrijwel één adem uitgelezen. Het was een feest van herkenning, maar ook een 'hoeveel onbegrip aan twee kanten van de oceaan kun je hebben'. Ik ben ook blij dat je je rol hebt weten vol te houden."


Uit een 'lezersrecensie' op Bol.com:

"Samenvattend: het boek is als een goudmijn waarbij de goudadertjes te voorschijn moeten komen uit de taaie leemlagen van schrijfstijl en opzet. Dat is vooral de uitgever te verwijten. Maar wie het geduld op brengt om daar doorheen te graven stuit op de nodige onbedoelde humor en verrassende inzichten over het einde - en de nieuwe start - van de Antillen."


Een lezer schreef:

En, ik heb je boek zelfs geheel uitgelezen. Ik zat op (....) en het is gelukt in een keer. Ik vond de stijl en taalgebruik prettig. Las gemakkelijk. Heel informatief en historisch. Ik herkende veel, heel veel. De IMF perikelen, het kromme gedrag van Nederland, het fort, etc. Het is wel zo dat je echt belangstelling moet hebben om in geuren en kleuren alles te willen weten wat zich heeft afgespeeld. Qua structuur vond ik het niet vanzelfsprekend om lange citaten uit je mails te lezen. die heb ik weleens overgeslagen. Volgens mij kun je heel trots zijn."


Marcel (guest) op de site van Eburon:

“Mooi 'kijkje achter de politieke schermen', dor de ogen van een direct betrokken adviseur. Met name door de toevoegingen van de persoonlijke logboeken leuk om te lezen”.


Een Antilliaanse  oud-minister:

“Intussen heb ik je boek kunnen doornemen maar niet van begin tot eind kunnen lezen, zoals mijn bedoeling was. Maar het was genoeg om te kunnen vaststellen dat het boek, met zijn nuchtere waarneming van ontwikkelingen en samenvattingen en overzichten van feiten en gegevens, een nuttige aanvulling is op de groeiende bibliotheek van werken over de moderne geschiedenis en ontwikkeling van de Koninkrijksrelaties. We mogen hopen dat de huidige en toekomstige generaties gretig gebruik zullen maken van die bibliotheek want er valt nog veel te leren.
Je bent bescheiden geweest in je ambitie ("Kroniek van een adviseur op Curaçao") dus de vlag dekt probleemloos de lading.
(...)
Tot dusver wat kleine opmerkingen van iemand met sneltreinvaart door je kroniek geraasd is maar ik weet nu al dat ik vaker terug zal lezen om je kijk op deze of gene episode. En dat een boek regelmatig herlezen wordt is zeker een compliment voor de auteur.”


Alexander Pechtold:

D66leider en oud-minister voor Koninkrijksrelaties  op Twitter:

“Een must read voor geïnteresseerden in het Koninkrijk: "Het einde van de Antillen" van @fvbeetz http://t.co/hmYxwARoBQ


Max van Weezel,

journalist (Vrij Nederland) op Twitter:
“ben het met plezier aan het lezen”


Johan Visser op de website van Eburon:

“prachtig weergegeven beschrijving van de worsteling van een landsdeel om onafhankelijk te worden. Geeft goed inzicht in de politieke verhoudingen in de West. Ook gelijktijdig de persoonlijke worsteling van de auteur in zijn logboekstukjes om objectief te blijven; jammer had best wat scherper mogen zijn met eigen mening erin, nu is het nogal wat geschipper tussen zijn werkgever/Ned.autoriteiten en eigen opvatiingen!”


Een oud-rechter van het gemeenschappelijk Hof van de Nederlandse Antillen:

“ik heb met groot plezier en met een steeds terugkerend gevoel van herkenning je boek gelezen. Mijn complimenten daarmee die je dus kunt bijschrijven bij al die complimenten die je voor dit boek al had gekregen. Interessant is de huidige ontwikkeling op Sint Maarten. Ik ben benieuwd of er wordt ingegrepen en wat daarmee op Sint Maarten wordt gedaan. Ik vermoed dat ook door de bewuste politici nog wel eens even naar dit boek wordt teruggegrepen om helder te krijgen hoe het ook weer zo is gekomen."


Ton de Jong
Head section opinion Brabants Dagblad

Met groot plezier je boek gelezen. Prachtige inkijk in een bijzondere bestuurswereld en belangrijk voor de geschiedschrijving. Vooral interessant voor fijnproevers, niet voor het grote publiek maar dat is inherent aan het onderwerp. Hartelijke groet, Ton


 

Webdesign 2020 Van Beetz | Vormgeving